Sandria logo acreditari

A title

Image Box text

Curs  COSMETICĂ

Cursul de cosmetică nivel III organizat de academia noastră pregăteşte viitoarele cosmeticiene, prin dobândirea cunoştinţelor teoretice şi practice de anatomie, structura pielii, analiza tipului de ten, masajul complex al feţei şi folosirea aparatelor specifice.
 

NOU! Opțional MODUL de Terapii Alternative cu Produse Naturiste.

Din experiența acumulată pregatind viitoare cosmeticiene, pentru o aprofundare mai complexă a utilizării ingredientelor naturiste, Sandria – Academia Artei Înfrumusețării a introdus în curricula cursului de cosmetică un modul suplimentar, care constă în ore de Terapii Alternative cu Produse Naturiste.

 

În cadrul acestui modul veți afla:

 • Recunoașterea ingredientelor folosite în componența diverselor branduri cosmetice
 • Efectele compușilor chimici asupra fiecărui tip de ten
 • Recunoașterea produselor naturiste și utilizarea acestora
 • Avantaje si dezavantaje in utilizarea produselor cu compusi chimici (de exemplu: parabenii) versus naturiste
 • Prepararea câtorva produse naturiste – măști, loțiuni tonice, cremă anti-aging – pe care le putem aplica imediat în orele de practică a tratamentelor de cosmetică
 • Insusirea retetelor produselor naturiste preparate in cadrul seminarului
Academia noastră pune la dispoziţia cursanţilor toate materialele necesare desfăşurării cursului.
 
Portofoliul absolventului!
 
In premieră în Timişoara: Portofoliul absolventului! Portofoliul absolventului reprezintă o carte de vizită a activităţii absolventului academiei noastre în meserie aleasă, facilitându-i acestuia un acces mai uşor spre un job în domeniu. Portofoliul absolventului este o succesiune de imagini care demonstrează noţiunile dobândite pe perioada desfăşurării cursului, surprinse în câteva etape ilustrative. Portofoliul absolventului reflectă în mod obiectiv cunoştinţele acestuia.
 
Număr de locuri
 
Numărul de locuri este limitat într-o serie, tocmai pentru a ne putea ocupa de fiecare în parte, astfel încât cursanţii noştri să îşi însuşească noile deprinderi în meseria pe care şi-au ales-o.
 
Practica
 
Practica se realizează în salonul propriu al academiei noastre, pe clientela fiecărui cursant în parte (cunoştinţe, rude, prieteni). Aceştia beneficiază în mod gratuit de serviciile specifice fiecărui curs.

Salon/atelier de creatie vestimentara propriu înseamnă, în accepţiunea academiei noastre, săli de curs individualizate pentru fiecare meserie în parte, consumabile şi toată aparatura necesară, asemenea unui salon de înfrumuseţare/ atelier de creatie vestimentara în care urmează să lucraţi sau să vi-l deschideţi după absolvire, ca afacere proprie. Singura diferenţă este faptul că, în academia noastră, doar cursanţii îsi desfăşoară activitatea în aceste săli. Acest lucru face ca procesul educaţional să fie unul benefic şi creativ pentru cursanţi, aceştia având libertate de mişcare în sala de curs, având tot ce au nevoie la îndemână, fiindu-le mai uşor, după absolvire, să-şi aleagă salonul/ atelierul de creație vestimentară în care vor lucra, în funcţie de abilitățile fiecăruia.

Acreditare
 
Cursurile Academiei Artei Înfrumuseţării sunt acreditate de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei şi sunt recunoscute atât la nivel naţional, cât şi în Uniunea Europeană. Diploma obţinută vă permite angajarea atât în ţară, cât şi în străinătate, asigurându-vă un câştig financiar frumos, indiferent dacă doriţi să profesaţi sau să vă deschideţi un salon de înfrumuseţare.
 
Competenţe obţinute după absolvirea cursului de cosmetică:
 
 • diagnosticarea tipului de ten
 • realizarea masajului facial
 • folosirea aparatelor specifice, pe etape de tratament
 • realizarea tratamentelor cosmetice
 • epilarea cu ceară de unică folosinţă
 • pensatul
 • cosmetica decorativă (vopsit gene, sprâncene)
 • igienizarea locului de muncă şi sterilizarea instrumentelor
 • aprovizionarea cu materiale necesare în salon
Durată: 30 săptămâni/7 luni
Orar desfăşurare cursuri intensive: luni-vineri 
Diplomă specimen:
 
 
Acte necesare la înscriere
 
Pentru a te înscrie la unul dintre cursurile organizate de Academia Sandria, va trebui să ai un dosar care să cuprindă următoarele documente cu caracter personal:
 • copie buletin/carte de identitate
 • copie certificat de naştere
 • copie certificat de căsătorie (dacă este cazul)
 • copie diplomă de studii (ultima instituţie absolvită)
 • adeverinţă medicală de la medicul de familie cu menţiunea: “apt pentru cursul de coafura/frizerie/cosmetica/machiaj profesional/masaj/manichiura-pedichiura/stilist protezist de unghii, fără probleme neurologice, dermatologice sau boli transmisibile”.

Nu contează dacă nu eşti din Timişoara, poţi să fii şi din localităţile din apropiere, important este să poţi ajunge la cursurile noastre. De aceea, chiar şi orarul cursurilor noastre a fost conceput luând în calcul şi graficul de plecare/sosire al mijloacelor de transport (tren, autocar etc.)! Te aşteptăm cu drag!

Noi suntem academie şi organizăm periodic cursuri şi seminarii în domeniul artelor înfrumuseţării. Desigur că dumneavoastră veţi decide în funcţie de programul propriu, astfel că cel mai bine este să sunaţi la numerele de telefon afişate mai jos atunci când vă hotărâţi să urmaţi un curs sau un seminar, pentru a vă comunica perioada în care încep următoarele serii. Noi facem înscrieri în permanenţă la sediul nostru, lucrăm şi individual şi vă aşteptăm cu drag să ne cunoaştem.

  Completaţi acest formular dacă doriţi să vă înscrieţi la cursurile noastre.


  Te rugăm să completezi numele complet.


  Te rugăm să completezi o adresă de email validă pentru a te putea contacta în cel mai scurt timp posibil.

  Te rugăm să completezi un număr de telefon valid pentru a te putea contacta în cel mai scurt timp posibil.

  TimișoaraBaia Mare

  Te rugăm să specifici ce curs ai dori să urmezi în cadrul Academiei Sandria

  Curs coafurăCurs cosmeticăCurs dermopigmentist (micropigmentare cosmetică)Curs machiaj profesionalCurs masajCurs frizerieCurs manichiură-pedichiură + stilist protezist de unghiiCurs stilist protezist de unghiiCurs Instructor/preparator formareCurs Croitor – Imbracaminte dupa comandaCurs Engleza